Welkom bij

TEAM ED

 

Het sociale uitzendbureau van ervaringsdeskundigen in Amsterdam.

Vacatures

Traineeship richting betaald werk

We hebben leuk nieuws! 

In het najaar start TEAM ED onder de vlag van CollegED een traineeship voor ervaringsdeskundigen die betaald aan de slag willen. De vraag naar betaalde krachten neemt snel toe bij ons en elders. Daar willen we graag een bijdrage aan leveren door goede kandidaten uit te rusten met extra kennis en vaardigheden die nodig zijn als betaalde kracht zoals juridische kaders, uitleg kunnen geven over je rol etc. TEAM ED heeft ook een detacheringstak maar ervaringsdeskundigen uit het traineeship kunnen ook op een andere manier aan de slag.  

De komst van de buurtteams was twee jaar geleden aanleiding om middelen aan te vragen bij ZonMw. Deze zijn nu gehonoreerd. Inmiddels zien we ook steeds meer vraag naar betaalde ervaringsdeskundigen in andere organisaties. Daar willen we met dit traineeship ook een antwoord op geven.  

Het traineeship is ontwikkeld samen met een onderwijsdeskundige die ook lesgeeft aan de Hogeschool Windesheim en een zeer ervaren ervaringsdeskundige co-trainer.

Het Traineeship voor ervaringsdeskundige: 

In het traineeship voor ervaringsdeskundigen word je goed voorbereid op een betaalde functie als ervaringsdeskundige. Aan de hand van persoonlijke leerdoelen, theorielessen, praktijkopdrachten en intervisie leer hoe je jouw ervarings-deskundigheid het beste in kunt zetten in een team met andere professionals.

In de theorielessen, gegeven door een hogeschooldocent en een ervaringsdeskundige trainer, leer je over de belangrijke themas binnen het werk. Onderwerpen die aan bod komen zijn, onder andere: de grenzen van je werk, omgaan met weer stand, je verhouding tot andere professionals en uitleg geven over je rol als ervaringsdeskundige.

In praktijk-opdrachten pas je de geleerde vaardigheden direct toe, en door middel van intervisie en feedback van de medecursisten en de docent leer je je nog verder te ontwikkelen. Na positieve afronding van het traineeship, ontvangen de deelnemers een officieel certificaat.

Voor wie is het Traineeship bedoeld?

Het traineeship voor ervaringsdeskundigen is bedoeld voor mensen die al wat scholing en (vrijwillige) werkervaring hebben opgedaan over ervaringsdeskundigheid en herstel en die een betaalde baan ambiëren. Om deel te nemen aan het traineeship is het is belangrijk dat je zelfstandig kunt werken en het leuk vindt om in groepsverband te leren.

Praktische informatie:

  • Periode: oktober 2021 – februari 2022
  • Deadline aanmelden: 1 september 2021
  • Tijdsinvestering per week: 24 uur (inclusief lessen, praktijk, intervisie en huiswerk)
  • Kosten: gratis

 

Aanmelden:

Ben je enthousiast geworden over het traineeship voor ervaringsdeskundigen en beschik je over aantoonbare ervaring als ervaringsdeskundige?

Meld je dan vóór 1 september 2021 aan door een motivatiebrief met cv sturen naar info@teamed.nl.

Contactpersoon: Maaike Kipp Tel.nr: 06 184 243 51

 

Ervaringsdeskundige buurtteammedewerkers Oost (16 tot 32 uur/week)

In april 2021 gaan in heel Amsterdam buurtteams van start. De buurtteams worden het eerste aanspreekpunt voor vragen van Amsterdammers op het gebied van wonen, welzijn, inkomen, schulden en veiligheid. Een buurtteam is een multidisciplinair team van professionals, bestaande uit ambulant ondersteuners, maatschappelijk werkers, sociaalraadslieden en ervaringsdeskundigen. De ervaringsdeskundige buurtteammedewerker werkt vanuit ervaringskennis en de herstelvisie. Hij/zij is de sleutelfiguur tussen de leefwereld van de bewoner en de systeemwereld van de hulpverlening. 

TEAM ED is een sociaal uitzendbureau voor ervaringsdeskundigen en heeft veel ervaring met het inzetten van ervaringsdeskundigen in het sociale domein. 

Voor de buurtteams in Amsterdam Oost zijn we per direct opzoek naar één ervaringsdeskundige buurtteammedewerker. Belangstellenden kunnen een sollicitatie sturen. De ervaringsdeskundige buurtteammedewerker wordt vanuit TEAM ED gedetacheerd naar het buurtteam en ontvangt begeleiding en intervisie bij TEAM ED. 

Werkzaamheden:

– Ondersteunen van bewoners bij individuele herstelprocessen.
– Bevorderen van herstel ondersteunende zorg binnen het buurtteam.
– Verbinding zoeken met het (in)formele netwerk en bewoners hier naartoe
leiden.
– Samen met het team werken aan inclusie en toegankelijkheid van
voorzieningen in de wijk.

We vragen:

– HBO werk- en denkniveau.
– Werkervaring en/of training op het gebied van ervaringsdeskundigheid.
– Aantoonbaar breed kunnen inzetten van ervaringskennis.
– Kennis over herstelprocessen en (zelf)stigma.
– Proactief en zelfstandig kunnen werken.
– Open, lerende, onderzoekende en nieuwsgierige houding.
– Communicatief vaardig.
– Kunnen omgaan met weerstand en kunnen bemiddelen.
– Ervaringsdeskundigheid kunnen profileren en legitimeren.
– Kennis van de sociale kaart is een pré.

 

Wij bieden:

– Intervisie/begeleiding met andere ervaringsdeskundigen.
– Deskundigheidsbevordering gericht op werken in een buurtteam.
– Ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling.
– De aanstelling is in eerste instantie voor 6 maanden met kans op verlenging.
– TEAM ED volgt de CAO Welzijn.

Voor meer informatie: bel met Maaike Kipp (06-18424350).

Open sollicitaties voor alle stadsdelen zijn
welkom. Brief en cv sturen naar secretariaat@teamed.nl

Word ook ervaringsdeskundige

‘In het begin wist ik niet wat een ervaringsdeskundige deed: hoe kan ik nou met mijn ervaring een ander helpen?

Toen ik erachter kwam hoe het werkt heeft het mij ook verrijkt. […] Voor mij is het een geweldige opstap geweest en het heeft me veel meer gebracht dan ik verwacht had.’

Vliegende Briegadiers

Gastheren en vrouwen op de EDplaatsen

Workshops en trainingen