EDplaats

De EDplaats is een ontmoetingsplek vóór en dóór mensen met psychische, financiële of sociale kwetsbaarheden. Je kunt er binnenlopen voor een luisterend oor of om onder de mensen te zijn.

Tijdens de inloop kun je met al je vragen bij onze ervaringsdeskundigen terecht. Verder worden er gratis (herstel-)activiteiten georganiseerd. Het aanbod is wisselend en verschilt per EDplaats.

De EDplaatsen staan ook open voor jouw ideeën, dus wil je zelf een (herstel-)activiteit organiseren, of een activiteit ondernemen met anderen, bespreek dat dan met de aanwezige ervaringsdeskundigen. Of laat het weten aan de coördinator van de betreffende EDplaats zodat we kunnen kijken wat mogelijk is.

We hebben nu EDplaatsen in vier stadsdelen, en in sommige stadsdelen zelfs meerdere. Kijk hieronder of er een bij jou in de buurt is.

EDplaats West

Contactpersoon West

Iedereen is weer welkom om langs te komen op de EDplaats. Het is niet nodig om je aan te melden. Het is wel goed om te weten dat we ons, i.v.m. corona, houden aan de richtlijnen van het RIVM en de gemeente Amsterdam. We hebben hiervoor een goed plan bedacht, maar het kan voorkomen dat we last-minute het programma moeten aanpassen of ter plekke improviseren. We rekenen op je medewerking en begrip hiervoor. We zullen je hoe dan ook zo goed mogelijk van dienst proberen te zijn en zo nodig alternatieven te bieden. 

Maandag • Arie Biemondstraat 103 LET OP vananf 27 september verhuist deze EDplaats naar Buurtsalon Jeltje, Eerste Helmerstraat 106 N

12:30-13:30 Samen lunchen (GRATIS)
De lunch op de AB-straat kenmerkt zich door de kleinschaligheid en gemoedelijke sfeer. Door Corona kunnen we je helaas niet in de watten leggen met verse broodjes en kaas van de Ten Kate markt. Wij zorgen wel voor koffie en thee. We vragen je om zelf wat lekkers mee te nemen.
14:00-15:30 Herstelgroep (GRATIS) Let op!: de Herstelgroep is alleen in de even weken.
In deze groep staat luisteren naar elkaars ervaringen en herstelverhalen centraal. Hoe gaan anderen met angsten om? Hoe zorg je ervoor dat je de dag doorkomt? Wat vertel je je omgeving? Door naar elkaars verhalen te luisteren, krijg je inspiratie voor je eigen leven.
Multiloogbijeenkomsten zijn live geplanned op 21 september, 19 oktober, 16 november en 14 december van 14.00 tot 17.00 uur.

EDplaats Nieuw-West

Contactpersoon Nieuw-West

Woensdag – Huis van de Wijk ’t Blommetje, Hoekenes 25 in Osdorp

Om 12 uur ontmoeten we elkaar in de tuin van Huis van de Wijk ’t Blommetje. Daar is ‘De Groene Kans’: een plek om eten dat anders weggegooid wordt mee te nemen en om elkaar te ontmoeten. Ervaringsdeskundigen van TEAM ED zijn aanwezig voor een kopje koffie, een luisterend oor of een praktische vraag.

Aansluitend om 13 uur start de wandelgroep: samen wandelen door het Sloterpark.

Het is niet nodig om je vooraf aan te melden.

 

Woensdag in de oneven weken – Huis van de Wijk Het Anker, Jacques Veltmanstraat 427 in Slotervaart

Op 29 juli, 12 augustus en 26 augustus is er van 13.00 uur tot 14.30 uur ervaringsgroep in Het Anker.

Van tevoren aanmelden bij Charlotte: 06-18424350 of charlotte@teamed.nl

EDplaats Oost

Contactpersoon Oost

In verband met Corona, zijn de activiteiten in Oost nog niet opgestart.

EDplaats Amstelveen

Contactpersoon Oost

EDplaatst wijkcentrum Alleman (Bakkie koffie/thee en voor bijeenkomsten)
Den Bloeyenden Wijngaerdt 1, 1183 JM Amstelveen
Woensdag Tijd: 12.30 – 14.00 u, aanmelden gewenst
EDplaats MOC/Buurtkamer KKP (Lunch)
Lindenlaan 75, 1185 LC Amstelveen
Donderdag Tijd: 12.15 – 14.15 u, aanmelden gewenst

EDplaats Zuid

Contactpersoon Zuid

In de zomer staan staan onze ervaringsdeskundigen elke maandag om 11:30 klaar met koffie in het Sarphatipark. Je kunt ons vinden op het veldje bij de fontein, naast de speelplaats. Alleen als het regent gaat de koffieochtend niet door.

Op donderdagmiddag is er een beperkte inloop in de Baarshaven. Op vrijdagmiddag een tekengroep in het huis van de wijk de Pijp.