De EDplaats is een ontmoetingsplek vóór en dóór mensen met psychische, financiële of sociale kwetsbaarheden. Je kunt er binnenlopen voor een luisterend oor of om onder de mensen te zijn.

Tijdens de inloop kun je met al je vragen bij onze ervaringsdeskundigen terecht. Verder worden er gratis (herstel-)activiteiten georganiseerd. Het aanbod is wisselend en verschilt per EDplaats.

De EDplaatsen staan ook open voor jouw ideeën, dus wil je zelf een (herstel-)activiteit organiseren, of een activiteit ondernemen met anderen, bespreek dat dan met de aanwezige ervaringsdeskundigen. Of laat het weten aan de coördinator van de betreffende EDplaats zodat we kunnen kijken wat mogelijk is.

We hebben nu EDplaatsen in vier stadsdelen, en in sommige stadsdelen zelfs meerdere. Kijk hieronder of er een bij jou in de buurt is.

In verband met de maatregelen m.b.t. het coronavirus zijn niet alle fysieke activiteiten mogelijk. Daarom hebben wij ook een online EDchat • elke dinsdag 13.30-15.00 via Zoom

De EDchat is een online ontmoetingsplaats voor en door mensen met een psychische, sociale en/of financiële kwetsbaarheid. Thema’s die worden besproken zijn o.a. depressie, angst, schaamte, verlies, (zelf)stigmatisering, isolement, trauma, regeldruk en zelfregie.

Meer informatie en kennismaken?
Neem contact op met Alex Krotje: +31 6 18 42 43 50 of alex@teamed.nl

 

EDplaats West

Iedereen is weer welkom om langs te komen op de EDplaats. Het is niet nodig om je aan te melden. Het is wel goed om te weten dat we ons, i.v.m. corona, houden aan de richtlijnen van het RIVM en de gemeente Amsterdam. We hebben hiervoor een goed plan bedacht, maar het kan voorkomen dat we last-minute het programma moeten aanpassen of ter plekke improviseren. We rekenen op je medewerking en begrip hiervoor. We zullen je hoe dan ook zo goed mogelijk van dienst proberen te zijn en zo nodig alternatieven te bieden. Al onze samenkomsten en activiteiten zijn gratis. 


Maandag • Buurtsalon Jeltje, Eerste Helmerstraat 106N 

11.00-12.00 Sportles. Let op! De sportles is alleen in de even weken.
Laagdrempelig en op jouw eigen niveau sporten onder begeleiding van onze ervaringsdeskundige. Neem zelf een handdoekje en flesje water mee. Om 10.45 uur verzamelen voor Buurtsalon Jeltje. 

12.30-13.30 Samen lunchen.
Kom gezellig samen lunchen. Onze ervaringsdeskundigen zorgen voor een lekker broodje en koffie en thee.  

14.30-16.30 Multiloog bijeenkomsten op de volgende data: 6 december, 20 december.
Bij de Multiloog bijeenkomsten kunnen mensen die ervaring hebben met psychisch lijden hun verhaal vertellen, en luisteren naar de verhalen van anderen. Het uitgangspunt hierbij is gelijkwaardigheid en leren van elkaars perspectieven. Voor meer informatie zie http://inca-pa.nl/ 

14.00-15.30 Herstelgroep. Let op! De herstelgroep is alleen in de even weken.
In deze groep staat luisteren naar elkaars ervaringen en herstelverhalen centraal. Hoe gaan anderen met angsten om? Hoe zorg je ervoor dat je de dag doorkomt? Wat vertel je je omgeving? Door naar elkaars verhalen te luisteren, krijg je inspiratie voor je eigen leven. 

Dinsdag • Buurtkamer Meneer Howard & Co, Willem de Zwijgerlaan 153
11.00-12.30 Ervaringsgroep intimiteit en psychisch kwetsbaar (alleen voor vrouwen). Let op! De ervaringsgroep is alleen in de even weken.
Het doel van deze groep is om jezelf te bevrijden van oud zeer en trauma, veroorzaakt door “verkeerde” intimiteit. Door naar elkaar te luisteren en/of onze ervaringen met elkaar te delen, verkrijgen we inzichten en ervaren we steun. 
  

Woensdag • Buurtcentrum de Horizon, Hembrugstraat 156 

12.00-13.00 Samen lunchen .
Kom gezellig langs om samen te lunchen. Onze ervaringsdeskundigen zorgen voor een lekkere lunch. 

Contactpersoon
Peggy Kornman
+31 6 18 08 26 35

EDplaats Nieuw-West

Woensdag – Huis van de Wijk ’t Blommetje, Hoekenes 25 in Osdorp

Om 12 uur ontmoeten we elkaar in de tuin van Huis van de Wijk ’t Blommetje. Daar is ‘De Groene Kans’: een plek om eten dat anders weggegooid wordt mee te nemen en om elkaar te ontmoeten. Ervaringsdeskundigen van TEAM ED zijn aanwezig voor een kopje koffie, een luisterend oor of een praktische vraag.

Aansluitend om 13 uur start de wandelgroep: samen wandelen door het Sloterpark.

Het is niet nodig om je vooraf aan te melden.

Woensdag in de oneven weken – Huis van de Wijk Het Anker, Jacques Veltmanstraat 427 in Slotervaart

Ervarings/herstelgroep (gratis):

elke woensdag van 12.00 tot 13.30 uur
Adres: Huis van de Wijk Het Anker, Jacques Veltmanstraat 427.
Graag van tevoren aanmelden bij Alex

Contactpersoon

Alex Krotje

alex@teamed.nl

+31 6 18 42 43 50

 

EDplaats Oost

Dinsdag – Buurtkamer IJburg, Ed Pelsterpark 8

In samenwerking met Dynamo organiseert TEAM ED in de Buurtkamer IJburg een creatief atelier. Een plek om samen te tekenen, breien, schilderen, of waar je ook zin in hebt. Er is ruimte voor eigen initiatief. Je kunt ook altijd bij de ervaringsdeskundigen terecht voor een luisterend oor.

Elke dinsdag van 14.00 uur tot 16.00 uur.
In de Buurtkamer IJburg is het dragen van een mondkapje verplicht wanneer je door de ruimte loopt.
Graag van tevoren aanmelden bij Erica: 06-28035656 of Erica@teamed.nl

Donderdag – Post Oost, Wijttenbachstraat 36, Oud-Oost

In samenwerking met Dynamo organiseert TEAM ED een wandelgroep vanuit Post Oost, vlakbij het Oosterpark. Samen wandelen we door de buurt en natuurlijk door het park. Na een klein uurtje wandelen praten we nog even na in de ontmoetingsruimte van Post Oost.

Elke donderdag van 14.00 tot 15.30 uur.
In Post Oost is het dragen van een mondkapje verplicht.
Aanmelden is niet verplicht, maar mag wel

Contactpersoon

Erica van Broeckhuijsen

erica@teamed.nl

+31 6 28 03 56 56

EDplaats Amstelveen

Woensdag EDplaats: ED Talk Café

 12.15 – 14.15 uur is een vrije inloop voor een bakkie koffie of thee. En op regelmatige basis zijn er gastsprekers over actuele thema’s. Vraag naar ons (jaar)programma.

Wijkcentrum Alleman, Den Bloeyenden Wijngaerdt 1, 1183 JM Amstelveen

Donderdag EDplaats: De Tafel van ED
12.30 – 14.00 uur het is gewenst om je aan te melden voor de lunch i.v.m. de inkopen voor de lunch.MOC/Buurtkamer KKP, Lindenlaan 75, 1185 LC Amstelveen. 

Contactpersoon

Eric Bolhoveneric@teamed.nl

‭+31 6 39 84 29 60‬

EDplaats Zuid

Voor bepaalde activiteiten wordt je uitgenodigd in verband met de beperkte ruimte door de coronamaatregelen. Heb je behoefte aan een activiteit, of wil je één op één contact, neem dan contact op met eric@teamed.nl

 

ED-plaats Zuidoost

WANDELGROEP • elke dinsdag vanaf Bijlmer parktheater en vrijdag vanaf Gaasperpark 

Bij regen gaat het door. Neem een paraplu mee of draag regenkleding.
De actuele coronaregels worden in acht genomen

Contactpersoon

Vicky Rudge

vicky@teamed.nl

+31 6 43 23 61 59