EDplaats

Tussen 24 december en 4 januari is ons kantoor gesloten. Wij wensen jullie een fijne kerst en een mooi 2021!

De EDplaats is een ontmoetingsplek vóór en dóór mensen met psychische, financiële of sociale kwetsbaarheden. Je kunt er binnenlopen voor een luisterend oor of om onder de mensen te zijn.

Tijdens de inloop kun je met al je vragen bij onze ervaringsdeskundigen terecht. Verder worden er gratis (herstel-)activiteiten georganiseerd. Het aanbod is wisselend en verschilt per EDplaats.

De EDplaatsen staan ook open voor jouw ideeën, dus wil je zelf een (herstel-)activiteit organiseren, of een activiteit ondernemen met anderen, bespreek dat dan met de aanwezige ervaringsdeskundigen. Of laat het weten aan de coördinator van de betreffende EDplaats zodat we kunnen kijken wat mogelijk is.

We hebben nu EDplaatsen in vier stadsdelen, en in sommige stadsdelen zelfs meerdere. Kijk hieronder of er een bij jou in de buurt is.

In verband met de maatregelen m.b.t. het coronavirus zijn niet alle fysieke activiteiten mogelijk. Daarom hebben wij ook een online EDchat • elke dinsdag 13.30-15.00 via Zoom

De EDchat is een online ontmoetingsplaats voor en door mensen met een psychische, sociale en/of financiële kwetsbaarheid. Thema’s die worden besproken zijn o.a. depressie, angst, schaamte, verlies, (zelf)stigmatisering, isolement, trauma, regeldruk en zelfregie.

Meer informatie en kennismaken?
Neem contact op met Charlotte via 06-18424350, charlotte@teamed.nl of Pichien via 06-18082635, pichien@teamed.nl

EDplaats West

Contactpersoon West

Iedereen is weer welkom om langs te komen op de EDplaats. Het is niet nodig om je aan te melden. Het is wel goed om te weten dat we ons, i.v.m. corona, houden aan de richtlijnen van het RIVM en de gemeente Amsterdam. We hebben hiervoor een goed plan bedacht, maar het kan voorkomen dat we last-minute het programma moeten aanpassen of ter plekke improviseren. We rekenen op je medewerking en begrip hiervoor. We zullen je hoe dan ook zo goed mogelijk van dienst proberen te zijn en zo nodig alternatieven te bieden. 

Maandag • Buurtsalon Jeltje, Eerste Helmerstraat 106 N

12:30-13:30 Samen lunchen (GRATIS)
In verband met de gedeeltelijke lock-down is buurtsalon Jeltje momenteel gesloten. Wie het leuk vindt kan wél met ons meewandelen en ergens buiten op een gezellige plek samen koffiedrinken. We verzamelen bij buurtsalon Jeltje om 12:30. Wil je meedoen, of heb je vragen bel dan Maaike: +31 6 18 42 43 51‬
14:00-15:30 Herstelgroep (GRATIS) Let op! de Herstelgroep is alleen in de even weken. Momenteel vinden zowel de Herstelgroep als de Multiloogbijeenkomsten online plaats. Wil je meedoen? Stuur dan een mail naar maaike@teamed.nl zodat je een link ontvangt voor deelname.

In deze groep staat luisteren naar elkaars ervaringen en herstelverhalen centraal. Hoe gaan anderen met angsten om? Hoe zorg je ervoor dat je de dag doorkomt? Wat vertel je je omgeving? Door naar elkaars verhalen te luisteren, krijg je inspiratie voor je eigen leven.

EDplaats Nieuw-West

Contactpersoon Nieuw-West

Woensdag – Huis van de Wijk ’t Blommetje, Hoekenes 25 in Osdorp

Om 12 uur ontmoeten we elkaar in de tuin van Huis van de Wijk ’t Blommetje. Daar is ‘De Groene Kans’: een plek om eten dat anders weggegooid wordt mee te nemen en om elkaar te ontmoeten. Ervaringsdeskundigen van TEAM ED zijn aanwezig voor een kopje koffie, een luisterend oor of een praktische vraag.

Aansluitend om 13 uur start de wandelgroep: samen wandelen door het Sloterpark.

Het is niet nodig om je vooraf aan te melden.

 

Woensdag in de oneven weken – Huis van de Wijk Het Anker, Jacques Veltmanstraat 427 in Slotervaart

Op 29 juli, 12 augustus en 26 augustus is er van 13.00 uur tot 14.30 uur ervaringsgroep in Het Anker.

Van tevoren aanmelden bij Charlotte: 06-18424350 of charlotte@teamed.nl

EDplaats Oost

Contactpersoon Oost

Dinsdag – Buurtkamer IJburg, Ed Pelsterpark 8

In samenwerking met Dynamo organiseert TEAM ED in de Buurtkamer IJburg een creatief atelier. Een plek om samen te tekenen, breien, schilderen, of waar je ook zin in hebt. Er is ruimte voor eigen initiatief. Je kunt ook altijd bij de ervaringsdeskundigen terecht voor een luisterend oor.

Elke dinsdag van 14.00 uur tot 16.00 uur.
In de Buurtkamer IJburg is het dragen van een mondkapje verplicht wanneer je door de ruimte loopt.
Graag van tevoren aanmelden bij Charlotte: 06-18424350 of charlotte@teamed.nl

Donderdag – Post Oost, Wijttenbachstraat 36, Oud-Oost

In samenwerking met Dynamo organiseert TEAM ED een wandelgroep vanuit Post Oost, vlakbij het Oosterpark. Samen wandelen we door de buurt en natuurlijk door het park. Na een klein uurtje wandelen praten we nog even na in de ontmoetingsruimte van Post Oost.

Elke donderdag van 14.00 tot 15.30 uur.
In Post Oost is het dragen van een mondkapje verplicht.
Aanmelden is niet verplicht, maar mag wel: 06-18424350 of charlotte@teamed.nl

EDplaats Amstelveen

Contactpersoon Oost

EDplaatst wijkcentrum Alleman (Bakkie koffie/thee en voor bijeenkomsten)
Den Bloeyenden Wijngaerdt 1, 1183 JM Amstelveen
Woensdag Tijd: 12.30 – 14.00 u, aanmelden gewenst
EDplaats MOC/Buurtkamer KKP (Lunch)
Lindenlaan 75, 1185 LC Amstelveen
Donderdag Tijd: 12.15 – 14.15 u, aanmelden gewenst

EDplaats Zuid

Contactpersoon Zuid

Voor bepaalde activiteiten wordt je uitgenodigd in verband met de beperkte ruimte door de coronamaatregelen. Heb je behoefte aan een activiteit, of wil je één op één contact, neem dan contact op met tiziana@teamed.nl

 

 

EDplaats Zuidoost

Contactpersoon Zuidoost

WANDELGROEP • elke woensdag 14.30-16.00 door Gaasperpark


Bij regen gaat het door. Neem een paraplu mee of draag regenkleding.
De actuele coronaregels worden in acht genomen
Meld je aan bij Pichien via 06-18082635 of pichien@teamed.nl