Welkom bij

ExpEx

 

Wij zijn jongeren tussen de 18 en 28 jaar. Wij zijn opgeleid tot ervaringsdeskundige.

Wij zijn jong en ervaren

Jouw rugzak is de mijne niet, in jouw rugzak zit veel kennis. Durf je die te delen?

Wij zijn ExpEx. Wij zijn ervaringsdeskundige jongeren. En wij zetten ons in om de hulp aan jongeren in Amsterdam te verbeteren. Tegelijkertijd versterken wij onszelf.

Wat kun je van ons verwachten?

ExpEx zijn betekent warmte, acceptatie en steun hebben aan elkaar. Maar ook hard werken, doorzettingsvermogen, intensief samenwerken.

Wie zijn wij?

Wij zijn jongeren tussen de 18 en 28 jaar. Wij zijn opgeleid tot ervaringsdeskundige. Wij hebben ieder onze eigen moeilijkheden ervaren (met onszelf, of juist thuis of op school) en zijn hier ook ieder op onze eigen manier van hersteld.

Deze uitdagingen te boven komen heeft ons veel geleerd. Over onszelf. Over de hulpverlening. Over wat helpt, wat hindert en wat nog mist. Tijdens de ExpEx-training hebben wij deze kennis met elkaar gedeeld. Nu herkennen wij het gemeenschappelijke in hersteltrajecten, kunnen wij factoren die het verschil maken benoemen en weten wij hoe we deze kennis het beste overbrengen.

ExpEx zijn betekent warmte, acceptatie en steun krijgen vanuit de groep. Maar ook hard werken, doorzettingsvermogen, intensief samenwerken en confronterende momenten meemaken. Want ons eigen verhaal vertellen is behoorlijk pittig. Samen lukt ons dat.

Wat doen wij?

Wij zetten ons in om de hulpverlening aan jongeren in Amsterdam te verbeteren. Dit doen wij door het gesprek aan te gaan, als hoopverlener voor andere jongeren of als gesprekspartner voor professionals en burgers.

Hoopverlener
Als ervaringsdeskundige begrijpen wij echt waar jongeren doorheen gaan. Als hoopverlener staan we naast de jongere. We zijn open, eerlijk en onszelf. We bieden steun en spreken moed in. In een-op-eengesprekken, tijdens workshops en tijdens de ExpEx-lunch.

Adviseur
Als ExpEx belichten wij onderwerpen op een nieuwe manier en bekijken wij zaken vanuit het perspectief van de jongere. Wij gaan daarom graag in gesprek met beleidsmakers, hulpverleners, docenten, studenten en andere geĂ¯nteresseerden. Bijvoorbeeld als voorlichter op scholen. In brainstormpanels om beleid te verbeteren. Als klankbord bij intervisie. Als trainer tijdens cursussen. Of als onderzoeker bij het ontwikkelen van methodieken.

Word ook ExpEx!

Wij zoeken jongeren tot 28 jaar, woonachtig in Amsterdam en omstreken. Heb jij voldoende afstand tot je ervaringen, kan jij reflecteren op je herstelproces en wil je deel uitmaken van een groep die elkaar begrijpt, stimuleert en inspireert? Meld je dan aan voor onze training!

De ExpEx-training duurt twaalf avonden en wordt gegeven door twee ervaringsdeskundigen. Tijdens de cursus leer je reflecteren op je ervaringen en ontdek je wat voor jou het verschil heeft gemaakt. Ook leer je wat je valkuilen zijn en hoe je met iemand in gesprek kan blijven als je van mening verschilt. En bovenal leer je hoe je je ervaringen het beste kan delen.

Na de training ga je via TEAM ED als vrijwilliger aan de slag. Je kan zelf aangeven hoeveel opdrachten je wil doen. Sommige ExpEx doen meerdere opdrachten per week, anderen alleen wanneer ze tijd hebben naast hun werk of studie. Als vrijwilliger krijg je een onkostenvergoeding van €2,50 per uur. Ook krijg je persoonlijke begeleiding en zijn er ExpEx-bijeenkomsten. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan de cursus.

Contactpersoon: Janet Haring tel: 06-48 12 34 86

 

 

 

Word ook ExpEx

‘We zoeken jongeren onder de 30 afkomstig uit Amsterdam of omstreken met voldoende afstand tot hun eigen ervaringen, die goed kunnen reflecteren op eigen processen en deel uit willen maken van een groep die elkaar begrijpt, stimuleert en inspireert. Ben of ken jij deze nieuwe toekomstige ExpEx in Amsterdam? Dan horen wij dat graag!

Uitgevoerde opdrachten

Bijeenkomsten

Actieve jongeren