Voor organisaties

TEAM ED ontwikkelt zelf diensten maar werkt ook in opdracht. Wilt u weten of onze ervaringsdeskundigen een rol kunnen spelen in uw organisatie, of zoekt u een partner die met u meedenkt over het ervaringsperspectief? Aarzel niet contact met ons op te nemen.

TEAM ED verzorgt diverse workshops en trainingen binnen organisaties en opleidingsinstituten.

Workshops waarin uw medewerkers of studenten vanuit het cliëntenperspectief leren kijken, trainingen waarin het samenwerken met ervaringsdeskundigen centraal staat, lezingen over stigma, leven in armoede, of bijeenkomsten over het toegankelijk maken van buurtfaciliteiten voor álle buurtbewoners.

Wij hebben een zeer diverse groep ervaringsdeskundigen dus kunnen over een breed scala aan onderwerpen met u meepraten.

 

TEAM ED heeft veel expertise over de inzet, begeleiding en de samenwerking met ervaringsdeskundigen. Deze expertise zetten wij graag ook in bij de advisering van organisaties.

Of u nu net begint met het werken met ervaringsdeskundigen of al langer meedraait, TEAM ED adviseert u over de best mogelijke samenwerking binnen uw organisatie.

Een advies kan op verschillende manieren een vervolg krijgen: met een workshop voor uw medewerkers, door intervisie aan uw ervaringsdeskundigen, of middels procesbegeleiding aan het team. Bij het advies leveren wij maatwerk en kijken wij naar uw wensen en mogelijkheden.

Heeft u ervaringsdeskundigen in dienst? TEAM ED kan zorg dragen voor scholing of professionele intervisie aan uw medewerkers. Ook verzorgt TEAM ED incompany trainingen voor bestuur of medewerkers.

Intervisie is een vorm van deskundigheidsbevordering waar persoon- en functiegebonden vraagstukken uit de eigen werksituatie in een groep besproken worden. Niet door het aandragen van oplossingen maar door het stellen van vragen, ontwikkelen uw ervaringsdeskundigen hun eigen analytisch en probleemoplossend vermogen.
 Hierdoor wordt de eigen deskundigheid binnen uw organisatie optimaal benut en ontwikkeld.

Met uiteindelijk doel uiteraard het bevorderen van de kwaliteit van het werk.

De PLUSmethode, is ontwikkeld voor én door ervaringsdeskundigen van TEAM ED. In te zetten door ervaringsdeskundigen en andere zorg-/hulpverleners die het verhaal en de mogelijkheden van de ander centraal stellen.
De PLUSmethode is een praktische tool die uitnodigt om iemands krachtbronnen aan zijn verhaal te verbinden en iemands herstelverhaal en de eigen blik daarop te verbreden.
Door gebruikelijke vragen te koppelen aan gebruikelijke en minder gebruikelijke velden, zoals zingeving, beleving en waarden, ontstaat er een steeds dynamischer beeld van de mens te midden van zijn verhaal.

Heeft u interesse in een van onze diensten, of wilt u weten wat TEAM ED voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met Georgette Groutars.