Een sociaal uitzendbureau voor ervaringsdeskundigen.

TEAM ED ontwikkelt zelf diensten maar werkt ook naar aanleiding van vragen. Wilt u weten of onze ervaringsdeskundigen een rol kunnen spelen in uw organisatie, of zoekt u een partner die met u meedenkt over het ervaringsperspectief?

Maatwerk voor maatschappelijke organisaties en overheidsinstellingen

Workshops & Lezingen

TEAM ED verzorgt diverse workshops en trainingen binnen organisaties en opleidingsinstituten. Workshops waarin uw medewerkers of studenten vanuit het cliëntenperspectief leren kijken, trainingen waarin het samenwerken met ervaringsdeskundigen centraal staat, lezingen over stigma, leven in armoede, of bijeenkomsten over het toegankelijk maken van buurtfaciliteiten voor álle buurtbewoners. Wij hebben een zeer diverse groep ervaringsdeskundigen dus kunnen over een breed scala aan onderwerpen met u meepraten.

Advies

TEAM ED heeft veel expertise over de inzet, begeleiding en de samenwerking met ervaringsdeskundigen. Deze expertise zetten wij graag ook in bij de advisering van organisaties. Of u nu net begint met het werken met ervaringsdeskundigen of al langer meedraait, TEAM ED adviseert u over de best mogelijke samenwerking binnen uw organisatie.
Een advies kan op verschillende manieren een vervolg krijgen: met een workshop voor uw medewerkers, door intervisie aan uw ervaringsdeskundigen, of middels procesbegeleiding aan het team. Bij het advies leveren wij maatwerk en kijken wij naar uw wensen en mogelijkheden.

Scholing & Intervisie

Heeft of neemt u ervaringsdeskundigen in dienst? Wij kunnen zorgen voor scholing of professionele intervisie voor uw medewerkers en ervaringsdeskundigen.

De intervisie heeft als doel om de professionaliteit van de ervaringsdeskundige verder te verstevigen. Als de ervaringsdeskundige problemen of uitdagingen ervaart op de werkplek kan hij deze inbrengen, en inzichten en adviezen krijgen over hoe er mee om te gaan. Daarnaast leert de ervaringsdeskundige ook van de inbreng van andere deelnemers

Detachering

TEAM ED biedt organisaties ook de mogelijkheid ervarings­deskundigen te detacheren.

Training
Samenwerken met ervaringsdeskundigen

Binnen veel organisaties is de inzet van ervaringsdeskundigen in (multidisciplinaire) teams nieuw. TEAM ED beschikt over veel expertise over de inzet, begeleiding, en samenwerking met (betaalde) ervaringsdeskundige medewerkers. Door geschikte ervaringsdeskundigen op een goede manier in te zetten is de zorg toegankelijker en effectiever. Er zijn veel vragen bij organisaties over ervaringsdeskundig­heid en de herstelvisie. Ook zijn er vragen over de onder­linge samenwerking met ervaringsdeskundigen in een multidisciplinair team en over de taken, rollen en werkwijze van (ervaringsdeskundige) medewerkers. TEAM ED zet haar expertise in om ervaringsdeskundigen goed in het team te laten aarden en zorgt vanaf het begin voor een soepel verloop van de samenwerking tussen alle professionals. Om met deze vragen aan de slag te gaan is een training ontwikkeld.

Organisaties waar TEAM ED mee samenwerkt:

arkin.nl
buurtteamamsterdam.nl
colleged.nl
amsterdam.nl
ggzingeest.nl
hva.nl
nvzh.nl
permens.nl
Team ED voor uw organisatie

Heeft u interesse in een van onze diensten, of wilt u weten wat TEAM ED voor uw organisatie kan betekenen? Neem contact met ons op.