HomeWord ervaringsdeskundigeTraineeship

Voor ervaringsdeskundigen die betaald aan de slag willen biedt TEAM ED een traineeship. De vraag naar betaalde krachten neemt snel toe bij ons en elders. Daar willen we graag een bijdrage aan leveren door goede kandidaten uit te rusten met extra kennis en vaardigheden die nodig zijn als betaalde kracht zoals juridische kaders, uitleg kunnen geven over je rol etc. TEAM ED heeft ook een detacheringstak maar ervaringsdeskundigen uit het traineeship kunnen ook op een andere manier aan de slag.

Het traineeship is ontwikkeld samen met een onderwijsdeskundige die ook lesgeeft aan de Hogeschool Windesheim en een zeer ervaren ervaringsdeskundige co-trainer. Samen hebben zij het traineeship twee keer gegeven met hele goede resultaten. Met dank aan ZonMw voor de financiële middelen.

Het Traineeship voor ervaringsdeskundigen

In het traineeship voor ervaringsdeskundigen word je goed voorbereid op een betaalde functie als ervaringsdeskundige. Aan de hand van persoonlijke leerdoelen, theorielessen, praktijkopdrachten en intervisie leer hoe je jouw ervaringsdeskundigheid het beste in kunt zetten in een team met andere professionals.

In de theorielessen, gegeven door een hogeschooldocent en een ervaringsdeskundige trainer, leer je over de belangrijke thema’s binnen het werk. Onderwerpen die aan bod komen zijn, onder andere: de grenzen van je werk, omgaan met weer stand, je verhouding tot andere professionals en uitleg geven over je rol als ervaringsdeskundige.

In praktijkopdrachten pas je de geleerde vaardigheden direct toe, en door middel van intervisie en feedback van de medecursisten en de docent leer je je nog verder te ontwikkelen. Na positieve afronding van het traineeship, ontvangen de deelnemers een officieel certificaat.

Voor wie is het Traineeship bedoeld?

Het traineeship voor ervaringsdeskundigen is bedoeld voor mensen die al wat scholing en (vrijwillige) werkervaring hebben opgedaan over ervaringsdeskundigheid en herstel en die een betaalde baan ambiëren. Om deel te nemen aan het traineeship is het is belangrijk dat je zelfstandig kunt werken en het leuk vindt om in groepsverband te leren.

Ben je enthousiast geworden over het traineeship voor ervaringsdeskundigen en beschik je over aantoonbare ervaring als ervaringsdeskundige? 

Geef gerust je mailadres door dan krijg je informatie zodra er meer bekend is over het volgende traineeship. 

maaike@teamed.nl
+31 (0)6 184 243 51